Wie is Ron Timmer?

Ron Timmer goochelaar coach en instructeur

"Alles begint toch met een goocheldoos?"

Ik was een jaar of 8 en vroeg voor mijn verjaardag een goocheldoos. En... die heb ik nooit gehad! 

Ik was een heel verlegen jongetje en vond het eng om alleen boodschappen te doen. Als de telefoon ging en ik was alleen thuis durfde ik deze niet eens op te nemen. Bang voor het onbekende! Mijn moeder vond het geen goed idee om een goocheldoos te geven. "Die aandacht is niets voor Ron"

Naarmate ik ouder werd was mijn nieuwsgierigheid naar de magie en de entertainment wereld blijkbaar niet verdwenen, want op 18 jarige leeftijd kwam ik in aanmerking met de wondere wereld van de Magie! Ik zag van dichtbij Richard Ross optreden (2-voudig wereldkampioen goochelen!) en sprak hem na zijn optreden uitvoerig. Hij heeft mij mijn eerste goocheltruc geleerd en verwees mij naar de goochelwinkel van Jan Monnikendam in Haarlem. ik was verkocht!!


In de jaren die verstreken was ik zeer vaak in de zaak van Monnikendam te vinden en heb ik veel goochelbeurzen bezocht. Ik wilde alles weten! In 2002 kreeg ik een gouden kans, ik werd gevraagd om in de goochelwinkel te komen werken als de goocheldemonstrateur!


Van goocheldemonstrateur tot eigenaar

De jaren verstreken en ik ben zelfs een paar jaar even uit de goochelwereld geweest, even wat anders. Maar als je eenmaal gebeten bent door het goochelvirus laat het je niet meer los!

In 2011 kreeg ik mijn tweede gouden kans: Ik kon de goochelwinkel Magicshop.nl overnemen!

Zonder twijfel heb ik dat gedaan en in de eerste jaren met mijn toenmalige compagnon Gert Piet een prachtige tijd gehad met vooral heel veel pieken. Goochelen kwam helemaal in en ik ben destijds ook meteen gestart met de site goochelen.nl, waarbij het doel was om mensen enthousiast te maken met het goochelen. Via Youtube kon men een paar simpele trucs leren en inmiddels (2021) heeft het kanaal ruim 6,5 MILJOEN views en 25.000 abonnees!

De fysieke winkel in Heemskerk groeide uit tot de grootste goochelwinkel van Nederland en klanten als Victor Mids, Hans Klok, Steven Kazan en vele, vele andere kun je hier regelmatig treffen! Maar ook duizenden amateurs of gewoon hobbyisten heb ik geholpen aan de leukste, beste of mooiste trucs. 

Het is altijd mijn doel geweest om het goochelen wat meer openbaar te maken. Lastig, want uiteindelijk "hebben we natuurlijk wel veel geheimen", maar ik denk dat goochelen heel erg breed is en er genoeg geheim blijft!!

Ik leer jou goed goochelen

Waarom een cursus goochelen?

Ik wil dat goochelen nóg populairder wordt dan dat het nu is. Vroeger was het niet cool om te zeggen dat je goochelaar was. Men dacht meteen aan een konijn en een hoge hoed.

Die tijd zijn we allang voorbij en mede door de jeugd die de afgelopen jaar flink aan het goochelen is geslagen merk ik dat goochelen cool begint te worden. Maar we zijn er nog niet.

Dus ik denk dat een cursus goochelen een flinke bijdrage kan en zal leveren aan onze passie. Ik hoop dan ook mijn passie met iedereen te kunnen delen, zodat zij er ook passie in krijgen!


En wie weet, delen zij die passie dan ook weer.


Daarnaast denk ik dat ik mede geworden ben wie ik ben door het goochelen. Van het verlegen jongetje naar een zelfverzekerd persoon die het nu niet erg vind om in de spotlights te staan. 

Goochelen heeft mij heel veel gebracht. Ik wens het jou ook toe!